Dane kontaktowe

Wprost od natury
ul. Izerska 3
58-573 Piechowice
NIP 9261472197

Zadzwoń do nas: 503 11 39 36
Napisz do nas: sklep@wprostodnatury.pl

Producenci
Promocje
Wake it up szampon enzymatyczny kawowy 200ml Anwen
Wake it up szampon enzymatyczny kawowy 200ml Anwen
29,50 zł 27,45 zł
szt.
Masło shea czyste 100ml Nacomi
Masło shea czyste 100ml Nacomi
11,90 zł 9,90 zł
szt.
Podkład mus kość słoniowa 01 15ml Lavera
Podkład mus kość słoniowa 01 15ml Lavera
40,50 zł 34,50 zł
szt.
Krem pod oczy z awokado eye care 15ml Martina Gebhardt
Krem pod oczy z awokado eye care 15ml Martina Gebhardt
46,90 zł 43,60 zł
szt.

Olej z pestek winogron 30ml Nacomi

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,20 zł 8.20
ilość szt.
Zyskujesz 8 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Zmagasz się z krostami, trądzikiem oraz suchością skóry? Do tego z dnia na dzień zauważasz coraz więcej zmarszczek? Mamy na to sposób! Poznaj wyjątkowe właściwości zawarte w niewielkiej kropli. Olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk stworzony przez naturę z myślą o naszej skórze, włosach i paznokciach. Spowalnia procesy starzeniawygładza oraz regeneruje, a także intensywnie nawilża, zapobiegając utracie wody.

Olej z pestek winogron to w 100% naturalny, rafinowany specyfik. Posiada jasny, prawie przeźroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wytwarzany z pestek winogron, pochodzących z owoców wykorzystanych do produkcji wina, doskonale sprawdza się w codziennej pielęgnacji oraz do produkcji domowych kosmetyków. W składzie oleju, oprócz kwasów tłuszczowych, znajdziemy flawonoidy, witaminy A, E i B6, resweratrol, minerały oraz lecytynę. Bogactwo składników aktywnych sprawia, że skóra ciała będzie odpowiednio wygładzona, nawilżona i przyjemna w dotyku, a włosy sprężyste i pełne blasku.

W 100% naturalny olej z pestek winogron to bogate źródło kwasu linolowego (LA) i kwasu α-linolowego (ALA), które wzmacniają barierę ochronną skóry. Dzięki swojemu działaniu antyoksydacyjnemu, olej z pestek winogron wspiera produkcję kolagenu i elastyny odpowiedzialnych za sprężystość skóry oraz chroni ją przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Zmniejsza cienie i opuchliznę pod oczami oraz wygładza drobne zmarszczki. Zawiera dużą ilość witaminy E, a także fosfolipidy i polifenole, które wspomagają organizm w walce z wolnymi rodnikami.

Olej z pestek winogron ma też działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Z uwagi na wysoką bio-zgodność sprawdzi się nie tylko przy cerach wrażliwych, atopowych i suchych, ale również tłustych. Dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na naszym ciele. Przy cerze tłustej zapobiega zapychaniu się porów i działa antybakteryjnie, natomiast przy suchej zadba o odpowiedni poziom nawilżenia. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników i działa łagodząco, nie powodując podrażnień. Do tego zmiękcza, wygładza skórę i dodaje jej sprężystości.

Olej z pestek winogron to ratunek dla zniszczonych włosów. Wzmocni kruche i łamliwe włosy przywracając im sprężystość oraz utracony blask. Nadaje odpowiednie PH skórze głowy, a także doskonale radzi sobie z nadmiarem sebum. Pomaga w walce z łupieżem, łuszczycą i przetłuszczaniem się skóry głowy. Ułatwia rozczesywać i ujarzmić nawet trudne do ułożenia włosy. Olej z pestek winogron nie obciąża włosów, wygładza kosmyki i tworzy na ich powierzchni subtelny film ochronny, zabezpieczając je przed działaniem szkodliwych czynników lub nadmierną stylizacją.

Stosuj regularnie by Twoja skóra odzyskała zdrowie i piękny wygląd, a włosy stały się mocne i lśniące.

 

Sposób użycia: Jeśli szukamy kosmetyku pod oczy, to niewielką ilość oleju z pestek winogron możemy wklepać co wieczór pod oczy i na powieki. Jeśli borykamy się z sińcami i workami pod oczami, na pewno sobie z tym poradzi. Olejek można stosować jako codzienny, pielęgnujący krem do skóry rąk i paznokci.  Kilka kropli olejku możemy nanieść na dłoń i wklepać w skórę, delikatnie zwilżonej twarzy lub bezpośrednio wmasować w suchą skórę.  Olej z pestek winogron bardzo dobrze sprawdzi się również jako dodatek do domowych maseczek do twarzy lub jako uzupełnienie drogeryjnych kremów i balsamów – wzbogaci ich skład.

 

Skład: Olej z pestek winogron 100% naturalny, rafinowany. Sprowadzamy go prosto z gorącej Hiszpanii byś mogła się cieszyć jego wspaniałymi właściwościami. Ma jasny, prawie przeźroczysty kolor i jest bezzapachowy.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl